Ik zorg voor jou en jij zorgt voor mij.

Ik zorg voor jou en jij zorgt voor mij.

De Corona-crisis daagt ons uit. De voorbije maanden moesten we onze hulpverlening volledig omgooien. (lees er hier meer over)

Ondertussen versoepelen de maatregelen en zoeken we naar een nieuw evenwicht tussen veiligheid en nabijheid. In verblijf zijn weer bezoeken mogelijk. Familie of andere contextfiguren kunnen weer op bezoek komen bij de kinderen en jongeren. En onze kinderen en jongeren kunnen er zelf ook af en toe tussenuit.

Onze mobiele werkers wisselen huisbezoeken af met online contacten en andere manieren om elkaar te ontmoeten: samen wandelen, fietsen…

Ook voor HCA starten de contacten op de dienst terug op - met de nodige veiligheidsmaatregelen - waardoor de vormingen en gemeenschapsdiensten opnieuw doorgaan. Huisbezoeken worden nog zo veel als mogelijk vermeden en worden vervangen door online contacten of gesprekken op de dienst. 

We zijn trots op de manier waarop kinderen, jongeren en gezinnen omgaan met deze crisis.

 

 

Voor medewerkers blijft telewerk de norm maar het doet deugd dat collega’s elkaar indien nodig weer fysiek kunnen ontmoeten om af te stemmen, zij het steeds met de nodige afstand.

 

 

 

We blijven onze weg zoeken en durven daarbij ook naar de toekomst kijken: Welke maatregelen kunnen we al lossen, aan welke houden we vast? Welke zaken hebben we geleerd die we ook in de toekomst willen vasthouden?

Gallery images:

Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
Tranenzout (2019)

Tranenzout (2019)

We blikken terug op een prachtig theaterproject

Bekijk de foto's