Werken bij Cirkant

Een plek om te werken, een plek om te leren: voor medewerker, stagiair & vrijwilliger.


Vrijwilligerswerk

Cirkant wil kinderen, jongeren en hun gezin ondersteunen wanneer het opvoeden of samenleven moeilijk gaat. Wij zoeken samen naar manieren om het thuis, op school, op het werk, op de hobby,… beter te doen lopen.

Hierbij zijn wij, samen met het gezin en de jongeren, continu op zoek naar steunfiguren om dit mogelijk te maken.

 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die aanvullend zijn op de eigen omgeving van de jongeren. Als vrijwilliger of steunfiguur kan jij op verschillende manieren van betekenis zijn. Wij zoeken naar huiswerkondersteuners, kookbegeleiders, natuurliefhebbers, kappers, hondenliefhebbers, sporters, voorlezers …

 

Kortom: mensen die hun passie en goesting willen delen met de jongeren in de verschillende leefgroepen en studio’s van Cirkant.

 

 

Contact

Nog vragen rond vrijwilligerswerk?

E. jans.gysels@cirkant-vzw.be

Schoonheidsspecialist

Wij zoeken een vrijwilliger die regelmatig, de nagels wil verzorgen en/of schmink advies wil geven en/of een massage voorziet en/of een pedicure doet,… bij de jongeren die bij ons verblijven (12 tot 18 jaar). De verzorgingsmomenten zullen in eerste instantie doorgaan in de leefgroep. Later zijn momenten op verplaatsing een mogelijkheid, geen vereiste.

Door middel van deze verzorgingsmomenten ben jij een vertrouwenspersoon voor de jongeren en geef je een positieve impuls omtrent zelfzorg, hun lichaamsbeeld en zelfvertrouwen.

Kapper

Wij zoeken een vrijwilliger die regelmatig de haren wil knippen van de jongeren die bij ons verblijven (12 tot 18 jaar). De knipbeurten zullen in eerste instantie doorgaan in de leefgroep. Later zijn knipbeurten op verplaatsing een mogelijkheid, geen vereiste.

Door middel van de knipbeurten ben jij een vertrouwenspersoon voor de jongeren en geef je een positieve impuls omtrent zelfzorg, hun lichaamsbeeld en zelfvertrouwen. Heb jij ervaring in het knippen van haren en ben jij sociaal voelend? Dan ben jij de persoon die wij zoeken.

Voetballer (Arendonk)

Wij zoeken naar een vrijwilliger die op wekelijkse basis met één of enkele kinderen/jongeren uit onze leefgroep wil voetballen. Leeftijd +/- tussen de 7 en 15 jaar. Het voetballen is in de eerste plaats ter ontspanning van de kinderen/ jongeren. Het bevorderen van de voetbalvaardigheden en in beweging zijn is een surplus. De voetbalmomenten kunnen plaatsvinden op een plaatselijk pleintje of in de tuin van de leefgroep. De duur en frequentie van de voetbalmomenten is onderling af te spreken met de leefgroep.

Fitness-buddy

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met een jongere (eventueel een klein groepje jongeren) wil gaan fitnessen. De jongeren verblijven in een leefgroep in Turnhout.
Wij geloven dat sporten kan bijdragen tot een gezonde levensstijl en het contact tussen mensen positief kan stimuleren.
Jouw taak als fitness-buddy is om jouw passie voor sport te delen met deze jongere(n). De fitness-momenten gaan idealiter door in de regio van Turnhout. Wanneer het moment plaatsvindt, met welke frequentie en de duurtijd is onderling af te stemmen met de leefgroep.

Yoga-beoefenaar

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met een groepje kinderen/jongeren Yoga wil beoefenen. Wij geloven dat Yoga een gezonde balans tussen lichaam en geest ondersteunt. Wij zijn overtuigd dat Yoga bijdraagt tot het lichaamsbewust zijn van kinderen en jongeren. De energiedoorstroom in het lichaam loopt beter door het beoefenen van Yoga. Het reduceert hierdoor stress en is een fijne en gezonde ontspanning. Het stimuleert bovendien het contact tussen mensen op een positieve manier.
Jouw taak als Yoga-beoefenaar is om jouw passie voor Yoga te delen met een groepje kinderen/jongeren. Dit kan door met een groepje Yoga te beoefenen op het domein van de leefgroep. 
Hierbij breng jij de oefeningen aan. Misschien wil jij één of meerdere jongeren vergezellen naar lessen in de buurt: Ook dit is mogelijk. De momenten waarop de lessen kunnen doorgaan zijn onderling af te stemmen met de leefgroep.

Kok in leefgroep

Wij zoeken naar een vrijwilliger die op wekelijkse basis met enkele jongeren(12 -18 jaar) kookt in onze leefgroep. Het koken is in de eerste plaats een verbindende activiteit waar de jongeren samen met jou koken. Met dit samen koken en samen eten proberen we een fijne en gezellige sfeer te creëren. Door samen te koken leren onze jongeren extra kookvaaridgheden. Het koken zal plaatsvinden in de keuken van de leefgroep.

Wandelaar met hond

Wij geloven dat dieren en vrijwilligers een positieve invloed hebben op het welbevinden van onze jongeren. Daarom zijn wij  op zoek naar een hondenliefhebber. Wil jij jouw passie voor dieren met een jongere delen? Heb jij zelf een kindvriendelijke hond en zie jij het zitten om op regelmatige basis één van onze jongeren mee te nemen op de wandeltripjes met jouw huisdier, samen te spelen en/of verzorgen? De duur en frequentie van de ontmoetingsmomenten is onderling af te stemmen met de jongere en de begeleiding.

Jogger

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met één jongere of een klein groepje wil joggen. De jongeren verblijven in een leefgroep in Turnhout. Wij geloven dat sporten kan bijdragen tot een gezonde levensstijl en het contact tussen mensen positief kan stimuleren. Jouw rol als vrijwilliger is om een jongere(n) mee te nemen om te gaan joggen. Op deze manier stimuleer je hen om te sporten, maar bovenal krijgt de jongere er een vertrouwd persoon bij in zijn netwerk. De duur van het loopmoment is af te stemmen met de leefgroep. Ook de frequentie waarop je komt joggen gebeurt in overleg met de leefgroep.

Dierenvriend

Wil jij jouw passie voor dieren met onze jongeren/kinderen delen? Heb jij zelf een kindvriendelijk dier en zie jij het zitten om dit dier samen met één van onze jongeren te knuffelen en verzorgen? Of wil je op regelmatige basis één van onze kinderen of jongeren meenemen op jouw wandeltripje met jouw huisdier?

De duur en frequentie van de ontmoetingsmomenten is onderling af te stemmen met de leefgroep waar onze kinderen en jongeren verblijven.

Handige Harry of Heidi

Wij zoeken een vrijwilliger die zijn technische skills wil gebruiken om samen met onze kinderen en jongeren uit de leefgroep technische projecten uit te voeren.

Door jouw passie voor ’klussen’ ga je in verbinding met onze jongeren en leer jij hen technische vaardigheden. Wij geloven dat technische vaardigheden een onderdeel vormen binnen de algemene ontwikkeling van onze kinderen en jongeren.

Het gaat over technische basisopdrachten zoals het maken van fietsen, een poortje, repareren van een kapotte stoel, enzovoort. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen creatieve klusprojecten.

Wij beschikken over een eigen werkplaats, waar het basisgereedschap voorhanden is.

Muzikant

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met een groepje jongeren of individueel muziek wil maken. De jongeren verblijven in een leefgroep in Turnhout. Wij geloven dat muziek kan bijdragen tot de ontwikkeling van de eigen persoonlijkheid. Wij geloven dat Muziek het contact tussen mensen positief kan stimuleren. Jouw taak als muzikant is om jouw passie voor muziek te delen met onze jongeren. Dit kan zowel binnen de muren van de leefgroep als daar buiten. De duur en frequentie vande muziekmomentenis onderling af te stemmen met de leefgroep.

Sportcoach

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met een groepje jongeren en/of met één jongere wil sporten. De jongeren verblijven in een leefgroep in Turnhout. Wij geloven dat sporten kan bijdragen tot een gezonde levensstijl en het contact tussen mensen positief kan stimuleren. Jouw taak als sportcoach is om jouw passie voor sport te delen met onze jongeren. Het kan steeds dezelfde sport zijn, maar er kan ook gevarieerd worden. De vrijwilliger kiest in samenspraak met de jongeren, de sport. De vrijwilliger communiceert vooraf met de begeleiding welke sport er wanneer gedaan wordt. Afhankelijk van de sport, kan deze op het domein van de leefgroep of elders in de regio Turnhout plaatsvinden. De duur van het sportmoment is onderling af te stemmen met de leefgroep.

Boekenworm

Voor een leefgroep in Arendonk zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die wil (voor)lezen met kinderen (kleuter en lagere school). Dit in combinatie met regelmatig een bezoek aan de bib. De voorleesmomenten en uitstapjes naar de bib worden door de kinderen warm onthaald. Het zou het leesniveau van de kinderen ook ten goede komen als we iemand vinden met een passie voor lezen. Daarnaast merken wij dat lezen met/voor de kinderen verbindendwerkt en positief bijdraagt aan hun emotionele ontwikkeling.

Huiswerkondersteuner

Wij zoeken naar een vrijwilliger die huiswerkondersteuning wil geven aan lagereschoolkinderen in onze leefgroep in Arendonk. Jouw taak als vrijwillige huiswerkbegeleider bestaat uit samen met de aanwezige begeleiding de kinderen te ontvangen na schooltijd. Nadien help je de kinderen leren lezen en rekenen. Ondersteunen bij andere schooltaken kan ook, indien dit voor jou comfortabel aanvoelt. Je overlegt met de aanwezige begeleiding welke kinderen uit de groep je kan helpen en hoe het huiswerk/oefenmoment gelopen is. Je komt in contact met verschillende kinderen uit dezelfde leefgroep. De huiswerkmomenten op zich zullen vooral individueel per kind gebeuren.

Sport- en beweegvrijwilliger

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met een groepje kinderen en jongeren wil sporten en bewegen. De jongeren en kinderen verblijven in een leefgroep in Arendonk. Wij geloven dat sporten kan bijdragen tot een gezonde levensstijl en het contact tussen mensen positief kan stimuleren. Beter worden in een bepaalde sport is fijn meegenomen, maar geen doel op zich. Jouw taak als sport en beweegvrijwilliger is om jouw passie voor sport en bewegen te delen met onzekinderen en jongeren. Het kan steeds dezelfde sport zijn, maar er kan ook gevarieerd worden. De vrijwilliger kiest in samenspraak met de jongeren, de sport. De vrijwilliger communiceert vooraf met de begeleiding welke sport er wanneer gedaan wordt. De duur van het sportmoment is af te stemmen met de leefgroep. Afhankelijk van de sport, kan deze op het domein van de leefgroep of elders in regio Arendonk plaatsvinden.


Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
Tranenzout (2019)

Tranenzout (2019)

We blikken terug op een prachtig theaterproject

Bekijk de foto's