Werken bij Cirkant

Een plek om te werken, een plek om te leren: voor medewerker, stagiair & vrijwilliger.


Vrijwilligerswerk

Cirkant wil kinderen, jongeren en hun gezin ondersteunen wanneer het opvoeden of samenleven moeilijk gaat. Wij zoeken samen naar manieren om het thuis, op school, op het werk, op de hobby,… beter te doen lopen.

Hierbij zijn wij, samen met het gezin en de jongeren, continu op zoek naar steunfiguren om dit mogelijk te maken.

 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die aanvullend zijn op de eigen omgeving van de jongeren. Als vrijwilliger of steunfiguur kan jij op verschillende manieren van betekenis zijn. Wij zoeken naar huiswerkondersteuners, kookbegeleiders, natuurliefhebbers, kappers, hondenliefhebbers, sporters, voorlezers …

 

Kortom: mensen die hun passie en goesting willen delen met de jongeren in de verschillende leefgroepen en studio’s van Cirkant.

 

 

Contact

Nog vragen rond vrijwilligerswerk?

E. jans.gysels@cirkant-vzw.be

Chauffeur voor traject Arendonk-Beerse

Wij zoeken een vrijwilliger die s ’ochtends het traject van Arendonk naar Beerse samen met een jongere kan doen met de auto.

Deze jongere brengt wekelijks heel veel tijd door op de bus van en naar school. Het zou het leven van de jongere comfortabeler maken, als hij af en toe met de auto kan afgezet worden aan zijn school.

Op die manier ontstaat er meer tijd voor deze jongere om te studeren, spelen, hobby’s, enzovoort.

Dierenvriend

Wil jij jouw passie voor dieren met onze jongeren/kinderen delen? Heb jij zelf een kindvriendelijk dier en zie jij het zitten om dit dier samen met één van onze jongeren te knuffelen en verzorgen? Of wil je op regelmatige basis één van onze kinderen of jongeren meenemen op jouw wandeltripje met jouw huisdier?

De duur en frequentie van de ontmoetingsmomenten is onderling af te stemmen met de leefgroep waar onze kinderen en jongeren verblijven.

Handige Harry of Heidi

Wij zoeken een vrijwilliger die zijn technische skills wil gebruiken om samen met onze kinderen en jongeren uit de leefgroep technische projecten uit te voeren.

Door jouw passie voor ’klussen’ ga je in verbinding met onze jongeren en leer jij hen technische vaardigheden. Wij geloven dat technische vaardigheden een onderdeel vormen binnen de algemene ontwikkeling van onze kinderen en jongeren.

Het gaat over technische basisopdrachten zoals het maken van fietsen, een poortje, repareren van een kapotte stoel, enzovoort. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen creatieve klusprojecten.

Wij beschikken over een eigen werkplaats, waar het basisgereedschap voorhanden is.

Creatieveling

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met een groepje jongeren of individueel wil knutselen, schilderen, tekenen,... De jongeren verblijven in een leefgroep in Turnhout. Jouw taak als vrijwillige creatieveling is om jouw creatieve passies metonze jongeren te delen. Je gaat ook samen met de jongeren opzoek naar hun creatieve interesses. Wij zien het resultaat als ondergeschikt aan het creatieve proces. De creatieve momenten kunnen zowel in de leefgroep als daarbuiten plaatsvinden. De duur en frequentie vande creatieve momentenis onderling af te stemmen met de leefgroep.

Huiswerkondersteuner

Wij zoeken naar een vrijwilliger die huiswerkondersteuning wil bieden aan jongeren in onze leefgroep in Turnhout. Jouw taak als huiswerkbegeleider bestaat uit samen met de aanwezige jongeren en begeleiding, bekijken welke huiswerkopdrachten er zijn. Nadien geef je ondersteuning bij schooltaken waar jij jou comfortabel bij voelt. Vervolgens koppel je aan de begeleiding terug hoe het huiswerkmoment verlopen is. Door jouw vrijwillige inzet werk jij extra motiverend voor het maken van huiswerk. Je komt in contact met verschillende jongeren uit dezelfde leefgroep. De duur en frequentie van de huiswerkondersteuning is onderling af te stemmen met de leefgroep.

Muzikant

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met een groepje jongeren of individueel muziek wil maken. De jongeren verblijven in een leefgroep in Turnhout. Wij geloven dat muziek kan bijdragen tot de ontwikkeling van de eigen persoonlijkheid. Wij geloven dat Muziek het contact tussen mensen positief kan stimuleren. Jouw taak als muzikant is om jouw passie voor muziek te delen met onze jongeren. Dit kan zowel binnen de muren van de leefgroep als daar buiten. De duur en frequentie vande muziekmomentenis onderling af te stemmen met de leefgroep.

Sportcoach

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met een groepje jongeren en/of met één jongere wil sporten. De jongeren verblijven in een leefgroep in Turnhout. Wij geloven dat sporten kan bijdragen tot een gezonde levensstijl en het contact tussen mensen positief kan stimuleren. Jouw taak als sportcoach is om jouw passie voor sport te delen met onze jongeren. Het kan steeds dezelfde sport zijn, maar er kan ook gevarieerd worden. De vrijwilliger kiest in samenspraak met de jongeren, de sport. De vrijwilliger communiceert vooraf met de begeleiding welke sport er wanneer gedaan wordt. Afhankelijk van de sport, kan deze op het domein van de leefgroep of elders in de regio Turnhout plaatsvinden. De duur van het sportmoment is onderling af te stemmen met de leefgroep.

Boekenworm

Voor een leefgroep in Arendonk zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die wil (voor)lezen met kinderen (kleuter en lagere school). Dit in combinatie met regelmatig een bezoek aan de bib. De voorleesmomenten en uitstapjes naar de bib worden door de kinderen warm onthaald. Het zou het leesniveau van de kinderen ook ten goede komen als we iemand vinden met een passie voor lezen. Daarnaast merken wij dat lezen met/voor de kinderen verbindendwerkt en positief bijdraagt aan hun emotionele ontwikkeling.

Huiswerkondersteuner

Wij zoeken naar een vrijwilliger die huiswerkondersteuning wil geven aan lagereschoolkinderen in onze leefgroep in Arendonk. Jouw taak als vrijwillige huiswerkbegeleider bestaat uit samen met de aanwezige begeleiding de kinderen te ontvangen na schooltijd. Nadien help je de kinderen leren lezen en rekenen. Ondersteunen bij andere schooltaken kan ook, indien dit voor jou comfortabel aanvoelt. Je overlegt met de aanwezige begeleiding welke kinderen uit de groep je kan helpen en hoe het huiswerk/oefenmoment gelopen is. Je komt in contact met verschillende kinderen uit dezelfde leefgroep. De huiswerkmomenten op zich zullen vooral individueel per kind gebeuren.

Sport- en beweegvrijwilliger

Wij zoeken naar een vrijwilliger die met een groepje kinderen en jongeren wil sporten en bewegen. De jongeren en kinderen verblijven in een leefgroep in Arendonk. Wij geloven dat sporten kan bijdragen tot een gezonde levensstijl en het contact tussen mensen positief kan stimuleren. Beter worden in een bepaalde sport is fijn meegenomen, maar geen doel op zich. Jouw taak als sport en beweegvrijwilliger is om jouw passie voor sport en bewegen te delen met onzekinderen en jongeren. Het kan steeds dezelfde sport zijn, maar er kan ook gevarieerd worden. De vrijwilliger kiest in samenspraak met de jongeren, de sport. De vrijwilliger communiceert vooraf met de begeleiding welke sport er wanneer gedaan wordt. De duur van het sportmoment is af te stemmen met de leefgroep. Afhankelijk van de sport, kan deze op het domein van de leefgroep of elders in regio Arendonk plaatsvinden.


Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
Tranenzout (2019)

Tranenzout (2019)

We blikken terug op een prachtig theaterproject

Bekijk de foto's