Aanmelden voor professionelen

Om u als potentiële verwijzer wegwijs te maken in het aanbod van Cirkant, geven we hier de grote lijnen in het aanmeldingsverhaal weer. 
Voor elke module kan u een technische fiche raadplegen die u de nodige input geeft om het informatieve en motivationele gesprek met uw cliënt aan te gaan. Elke fiche werpt een licht op doelgroep, frequentie, duur, randvoorwaarden, inhoud en methoden. Verder vindt u er ook steeds de nodige contactgegevens terug.

Crisishulp aan Huis & Crisisverblijf

Een aanmelding voor crisishulp aan huis of voor kortdurend crisisverblijf in onze residentiële setting verloopt steeds via het Crisismeldpunt Regio Antwerpen:

T. 03 609 57 57

Uitgebreide informatie over aanmelden & procesverloop bij het Crisismeldpunt vind je op de website.

Rechtstreeks toegankelijke hulp

Wil je als doorverwijzer meer info over ons rechtstreeks toegankelijk begeleidingsaanbod aan huis?
Wil je vrijblijvend van gedachten wisselen over de meest gepaste hulpvorm voor een gezinssituatie?
Wil je als aanmelder info over de werkwijze van aanmelden voor RTJ?

Neem dan contact op met onze medewerker Aanmeldingen RTJ Mobiel (Eline Vanballenberghe) via tel. 0479 21 97 47 of 014 44 81 56.

Voor een zicht op het diverse aanbod jeugdhulp in de provincie Antwerpen, kan u terecht bij het Provinciaal Infopunt Jeugdhulp - tel. 03 614 51 50  - Bereikbaar op ma - di - do - vr: 9u tot 12u.

Jeugdvraag Op Maat

Wat als... we van 'aanmeld- en aanboddenken' en 'namedroppen op wachtlijsten' naar samen doen gaan en samen evolueren naar een vraaggerichte hulpverlening waarin zorg op maat centraal staat. Ook tijdens het wachten.

Wat als... we van het kastje naar de muur richting continuïteit en toegankelijkheid bewegen, waarin we een gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen en samen de mazen van het net dichten.

Wat als... we van versnippering naar één jeugdhulp op maat evolueren. Waarbij leren van elkaar, samen doen en sterke partnerschappen centraal staan.

Wat als... we eerdere, betere en juistere jeugdhulp samen kunnen realiseren? Waarbij we gaan voor de minst ingrijpende hulp, zo langs als écht nodig, zo kort als kan.  

Wat als... we mogen hopen dat dit alles een gunstig effect heeft op wachttijden en beleidskeuzes!

 

Word jij hier ook warm van?

Doorheen het voorbije anderhalf jaar informeerden we jullie via de website telkens over de stand van zaken van de wachtlijst, maar ook over de ontwikkelingen waarmee we bezig waren. Vandaag de dag krijgen deze ontwikkelingen echt vorm èn naam.

Op 7 juni 2022 is Jeugdvraag Op Maat (JOM) gelanceerd.

Wat verandert er nu concreet?

Voor Jeugdhulpvragen in de Kempen kan je vanaf nu terecht op 1 nummer: 014 14 04 49

De momenten waarop JOM bereikbaar is: maandag tussen 13u en 16u, dinsdag tussen 17u en 20u, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9u en 12u. 

 

Nu komt de vraag misschien, hoe kan ik aanmelden voor contextbegeleiding, dagbegeleiding, positieve heroriëntering of de trefplaats? 

Zoals je hierboven kunt lezen willen we weg van het aanmelden voor een module. Een gezin is niet in een module te passen. We willen het graag anders aanpakken. We willen oprecht luisteren naar de vraag, samen nadenken, maar ook ‘doen’ indien nodig. Dit maakt dat als je een jeugdhulpvraag hebt, een JOM- collega graag met jou en/of het gezin op pad gaat om te zoeken naar wat er nodig is. Dit start steeds met oprecht luisteren! Het aanbod blijft bestaan en als een gezin dit nodig heeft, zal het zo snel als mogelijk geïnstalleerd worden. Wachttijden zullen jammer genoeg ook blijven bestaan. Maar we geloven heel sterk in de kracht om SAMEN  aan de slag te gaan tijdens de wachttijd zodat gezinnen niet in de kou staan!

DUS: Heb jij een jeugdhulpvraag: bel naar JOM!

Contextbegeleiding Signs of Safety

Deze module is gericht op gezinnen met kinderen (0-18 jaar) waarbij er een sterke mate van verontrusting wordt vastgesteld en waarbij een uithuisplaatsing van de kinderen dreigt of reeds geïndiceerd is. Het gezin wordt opgevolgd binnen een ‘mano-procedure’ of binnen het gerechtelijk kader.

Dit aanbod is enkel toegankelijk voor een gemandateerde voorziening (OCJ of VK) of de Sociale Dienst Jeugdrechtbank (SDJ).

 

Ondersteunende Begeleiding - DOTT

Op de module ondersteunende begeleiding kan beroep worden gedaan door organisaties uit de Integrale Jeugdhulp, voornamelijk uit de Bijzondere Jeugdzorg, ter ondersteuning van lopende begeleidingstrajecten.

Meer informatie: 
E. loes.lenaerts@cirkant-vzw.be
T. 014 44 81 53

Naadloze Flexibele Trajecten - NAFT Kempen

Zowel CLB's als scholen uit onze regio kunnen beroep doen op NAFT Kempen om trajecten op maat van jongeren, klasgroepen of onderwijsinstellingen en schoolpersoneel  te ondersteunen.

Aanmeldingen worden gecentraliseerd bij Arktos Kempen. Afhankelijk van de vraag ligt de uitvoering bij onze NAFT-collega's van Arktos of WEB, dan wel bij de NAFT-medewerkers van Cirkant.

Meer informatie:
E. naftkempen@arktos.be
W. www.arktos.be

Trefplaats Jeugdhulp Kempen: als er een wachttijd is voor rechtstreeks toegankelijke hulp

Als er een wachttijd is voor ons (rechtstreeks toegankelijk) hulpaanbod, kan er in afwachting samengewerkt worden met Trefplaats Jeugdhulp Kempen. Een regionaal samenwerkingsverband van partners die betrokken zijn op Jeugdhulp.

 

Wat het aanbod van Trefplaats Jeugdhulp Kempen precies inhoudt en hoe u kan aanmelden vindt u in volgende bestanden:

  • Bent u professionele aanmelder binnen de Integrale Jeugdhulp, klik dan hier.
  • Hebt u geen of weinig kennis van het aanbod Integrale Jeugdhulp, klik dan hier.

 

Voor een volledig overzicht van het rechtstreeks toegankelijk jeugdhulp aanbod (RTJ) in de provincie Antwerpen kan u terecht op de Trawant wegwijzer

Voor telefonische informatie over het divers hulpaanbod kan u zich richten tot het ‘Info- en aanspreekpunt RTJ’ via tel. 03 - 614 51 50

Bereikbaar op maandag - dinsdag – donderdag en vrijdag van 9:00 u tot 12:00 u

Niet Rechtstreeks Toegankelijke Hulp

Ondersteunend Verblijf : Ciris | Cantel | CANO Leefhuis | CANO Studiowonen

Alle verblijfsmodules situeren zich in de niet rechtstreeks toegankelijke hulp van de Bijzondere Jeugdzorg. Een vraag voor CANO Leefhuis, CANO Studiowonen, Cantel of Ciris moet dus verlopen via de gebruikelijke weg: de Intersectorale Toegangspoort, d.m.v. het ‘aanvraagdocument’ (of A-doc), in te vullen via INSISTO.

Meer info?

Wil je als doorverwijzer meer info over ons niet-rechtstreeks toegankelijk begeleidingsaanbod Verblijf en Mobiele Contextbegeleiding? Wil je vrijblijvend van gedachten wisselen over de meest gepaste hulpvorm voor een gezinssituatie? Wil je als aanmelder info over de werkwijze van aanmelden voor NRTJ?

Neem dan contact met onze medewerkers Aanmeldingen NRTJ Verblijf (Petra Wuyts) op tel 0474 17 54 47 of NRTJ Mobiele Contextbegeleiding (Steffi Janse) op tel. 0492 91 20 80

Voor een zicht op het diverse aanbod jeugdhulp in de provincie Antwerpen kan u terecht bij het Provinciaal Infopunt Jeugdhulp - tel. 03 614 51 50 - Bereikbaar op ma - di - do - vr: 9u tot 12u

Meer informatie:

Verblijf Cantel
E. petra.wuyts@cirkant-vzw.be
T. 014 44 81 65

 

Verblijf CANO Leefhuis
E. ineke.vanauseloos@cirkant-vzw.be
T. 014 44 81 46

 

Verblijf CANO Studiowonen
E. ineke.vanauseloos@cirkant-vzw.be
T. 014 44 81 47

 

Verblijf Ciris - 'de 5'
E. nicky.heylen@cirkant-vzw.be
T. 014 40 10 30

 

Verblijf Ciris - 'de 7'
E. wendy.vanaerde@cirkant-vzw.be
T. 014 40 10 32

 

Contextbegeleiding ifv Autonoom Wonen

Aanmeldingen voor Autonoom Wonen verlopen volledig via de Intersectorale Toegangspoort, d.m.v. het ‘aanvraagdocument’ (of A-doc), in te vullen via INSISTO.

Meer informatie:
E. pieter.luypaerts@cirkant-vzw.be
T. 014 44 81 56

Co-housing voor jongvolwassenen - Kleine Wooneenheden (KWE)

Aanmeldingen voor Co-housing verlopen volledig via de Intersectorale Toegangspoort, d.m.v. het ‘aanvraagdocument’ (of A-doc), in te vullen via INSISTO.

Meer informatie:
E. pieter.luypaerts@cirkant-vzw.be
T. 014 44 81 56

Hoog intensieve Contextbegeleiding

Correcte modulebenaming: 'Contextbegeleiding kortdurend intensief'

Een zeer intensieve contextbegeleidingsvorm, waardoor ook deze enkel kan opgestart worden via de Intersectorale Toegangspoort, d.m.v. het ‘aanvraagdocument’ (of A-doc), in te vullen via INSISTO.

Meer informatie:
E. lies.goossens@cirkant-vzw.be
T. 014 44 81 46

Herstelgerichte Constructieve Afhandelingsvormen

Ons aanbod aan constructieve afhandelingsvormen is enkel inzetbaar op vraag van de jeugdrechtbank of het parket.

Meer informatie:
E. griet.leynen@cirkant-vzw.be
T. 014 44 81 51


Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
Tranenzout (2019)

Tranenzout (2019)

We blikken terug op een prachtig theaterproject

Bekijk de foto's