Cirkant staat er, ook in tijden van Corona

Cirkant staat er, ook in tijden van Corona

(stand van zaken eind mei)

Door het Corona-virus gelden er heel wat maatregelen die ons allemaal uitdagen.

We benadrukken dat we ook in deze periode de hulpverlening niet stopzetten. We blijven zoeken hoe we er op alternatieve manieren kunnen zijn voor elkaar. Je begeleider blijft contact met je opnemen. Alle afdelingen blijven ook bereikbaar zoals jullie gewoon zijn.

 

Onze mobiele medewerkers zetten momenteel volop in op beeldbellen en bereikbaarheid. We vinden het belangrijk om in verbinding te blijven met onze gezinnen, om er samen te kunnen staan. Zeker nu.   Fysieke begeleiding aan huis doen we voorlopig niet. We bekijken samen, aan het begin en voortdurend tijdens de begeleiding, hoe we het best kunnen samen werken. We vertrekken vanuit een zo groot mogelijke veiligheid voor iedereen. Contacten kunnen op verschillende manieren: beeldbellen, mailen, chatten, een afspraak in onze organisatie, een wandeling in de buurt van je huis, een gesprek in de tuin, ... Bij ieder contact nemen we de gepaste voorzorgsmaatregelen. 

 

Ook onze medewerkers van de CAFT smijten zich volop in nieuwe werkvormen om aan herstel te werken.

De hulpverlening valt niet stil. Integendeel, ze wordt samen met de jongeren en de gezinnen ‘heruitgevonden’.

 

In verblijf is het zoeken naar veilig en comfortabel samenleven. Jongeren verblijven of in het gezin of in de leefgroep. In het belang van preventie was er lange tijd geen bezoek mogelijk in de leefgroepwerking. Ondertussen doet het de jongeren deugd toch af en toe bezoek te kunnen krijgen, al is dat met de nodige veiligheidsmaatregelen. Samen zoeken we hoe er toch voldoende (online) contact kan blijven met familie, vrienden, vrije tijd, school… Er wordt extra ingezet op activiteiten en schoolondersteuning (met hulp van onze NAFT-medewerkers). Het is steeds balanceren tussen preventie en hulpverlening. En soms is het nu eenmaal nodig om iemand eens een goeie knuffel te geven – ook in tijden van Corona.

 

 

Eén van de jongeren maakte een tekening die hij ging afgeven in het woonzorgcentrum. Net zoals de bewoners van het rusthuis, voelt hij zich afgesloten van de buitenwereld.

 

De jongeren uit Ciris vertellen graag hoe zij deze corona-crisis beleven. Klik hier voor een filmpje met hun getuigenissen. 

Bekijk ook de getuigenis van teambegeleider Nicky op www.cheersforchampions.be.

 

Onze DOTTers maakten ondertussen een heuse laddercompetitie “Challenge you” waarin ze onze jongeren uitdagen met verschillende opdrachten. Een welkome afleiding. Foto's hiervan vind je hier

 

Een dikke pluim voor al onze zorgverleners die zich dag in dag uit blijven inzetten voor de jongeren en de gezinnen, zoekend hoe het moet met al die Corona-richtlijnen. Zij blijven zoeken hoe je er toch kan staan in tijden van angst en onzekerheid, helemaal volgens onze missie:

 

Cirkant staat er...

voor kinderen, jongeren, ouders en al wie hen omringt.

Als het (leven) - even of intens - moeilijk loopt,

als hulp van buitenaf welkom of nodig is,

willen wij er zijn.

om te luisteren, 

om samen te zoeken,

om beweging, veiligheid en nieuwe hoop te vinden,

om sterker in het leven te staan,

in verbinding met jezelf, omgeving en samenleving.

 

Cirkant staat er...

vanuit ons engagement voor kwetsbare gezinnen

om alert signalen op te vangen,

om vanuit onze verontwaardiging verantwoordelijkheid op te nemen,

om actief deel te nemen aan de uitbouw van een diverse en duurzame wereld.

 

Gallery images:

Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
Tranenzout (2019)

Tranenzout (2019)

We blikken terug op een prachtig theaterproject

Bekijk de foto's