Over Cirkant

Wie zijn we

In drie zinnen? Een poging ... Zie ons als een combinatie van een duizendpoot en een kameleon in de jeugdhulp:  bijzonder in de ’bijzondere jeugdzorg’. Met een breed begeleidingsaanbod aan (vernieuwende) hulpvormen, passen we ons flexibel aan aan de noden van gezinnen, jongeren en van onze samenleving.  Onze voornaamste focus: hulp bieden in complexe opvoedings- en leefsituaties.

Wat doen we?

Soms kan het heel moeilijk lopen in een gezin. 'Ouder zijn' is dan ook geen gemakkelijke taak en 'kind zijn' heeft ook zo zijn kleine en/ of adolescente kantjes. Wanneer ouders en kinderen er op eigen kracht niet meer uit raken, kunnen gezinnen geconfronteerd worden met een ernstig verstoorde opvoedings- of leefsituatie.  

Als antwoord hierop organiseert Cirkant residentiële, mobiele en projectmatige hulpverlening. Daarnaast bieden we aan jongeren (en hun slachtoffers) die een als misdrijf omschreven feit pleegden, een aanbod gericht op herstel, eerder dan op bestraffing. Binnen onze doelgroep richt Cirkant zich bij prioriteit op de meest kwetsbare cliënten.Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
Tranenzout (2019)

Tranenzout (2019)

We blikken terug op een prachtig theaterproject

Bekijk de foto's