Ondersteunend verblijf

De kern:

soms lijden verschillende gezinsleden zo hard onder de aanwezige problemen dat enkel begeleiding aan huis niet meer volstaat. Een verblijfsmogelijkheid buiten het gezin kan voor de betrokkenen dan soms de nodige ruimte bieden om op krachten te komen. Om even afstand te nemen. Jongeren kunnen hiervoor bij ons terecht.

Intensiteit en duur van de begeleiding:

Dat hangt deels af van jouw hulpvraag en deels van de wijze waarop je er samen in slaagt om deze problemen aan te pakken. Belangrijk om weten is dat verblijf altijd samen gaat met begeleiding aan huis. Jouw verblijf in Cirkant is dus ondersteunend: je woont thuis wanneer het kan, je verblijft op Cirkant wanneer het nodig is.

Wie wordt er in de begeleiding betrokken?

Ga ervan uit dat we iedereen betrekken die een belangrijke rol in jouw leven speelt - of zou kunnen spelen.

Hieronder geven we een kort overzicht van de verschillende verblijfsmodules. Meer info? Doorklikken maar.


Onze verblijfsmodules

Crisisverblijf

Crisisverblijf

Jongeren in lopende begeleidingstrajecten kunnen terugvallen op het aanbod crisisverblijf. Hierdoor trachten we breuken in lopende begeleidingstrajecten of meer structureel ingrijpende maatregelen (zoals langdurig verblijf) te voorkomen. 

CANTEL

CANTEL
Verblijf & Contextbegeleiding

Een gezinsondersteunende, tijdelijke verblijfsmogelijkheid in combinatie met begeleiding aan huis. Er is een duidelijk perspectief dat de jongere terug kan keren naar de eigen context.

CANO leefhuis

CANO leefhuis
Verblijf & Contextbegeleiding

Een hulpaanbod voor meisjes, afgestemd op ernstige probleemsituaties die gepaard gaan met verregaand grensoverschrijdend gedrag. Dit verblijfsaanbod wordt ondersteund door een hoog intensieve contextbegeleiding en een geïntegreerd projectaanbod (dagbesteding, Time Out, ondersteunende begeleiding).

Ciris

Ciris
Verblijf & Contextbegeleiding

Flexibel en contextgericht verblijf; perspectief- zoekend en indien nodig perspectief- biedend. Een verblijfsmodule voor kinderen en jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen omwille van conflict, onveiligheid of verontrusting, aangevuld met een contextbegeleiding waarin we samen zoeken naar nieuwe kansen ...

CANO studiowonen

CANO studiowonen
Kamertraining & Contextbegeleiding

Een hulpaanbod voor meisjes, afgestemd op ernstige probleemsituaties die gepaard gaan met verregaand grensoverschrijdend gedrag. Wanneer het perspectief om terug te keren naar de eigen context beperkt is, biedt de module kamertraining de meisjes een veilige leeromgeving in voorbereiding op Autonoom Wonen.Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
Tranenzout (2019)

Tranenzout (2019)

We blikken terug op een prachtig theaterproject

Bekijk de foto's