Gepakt en gezakt tijdens de Warmste Week

Gepakt en gezakt tijdens de Warmste Week

Het is dat betoverende seizoen waarin de dagen korter worden. Terwijl we 's avonds lekker knus op de bank zitten, omhuld door een warm deken en een dampende mok chocolademelk, beginnen we al te dromen van de volgende zomervakantie. Een binnenlandse of buitenlandse reis, een kamp …

Voor sommige kinderen, jongeren of gezinnen blijft dat warme gevoel helaas een onvervulde droom. Het kan een hele uitdaging zijn om al het benodigde materiaal bij elkaar te krijgen. Op kamp of op vakantie gaan vereist heel wat spullen: een slaapzak, een rugzak, een zaklamp, wandelschoenen, een gevulde toilettas, een tent … Wie weinig middelen heeft, kan deze materialen niet aanschaffen en moet het vaak doen met verouderde afdankertjes.

Cirkant diende een project in bij De Warmste Week om hier iets aan te doen. Ons doel is om een betaalbaar platform te creëren waar jongeren en gezinnen zelf hun vakantiebenodigdheden kunnen kiezen. Zo bevorderen we gelijkheid en inclusiviteit.

Maar we kunnen dit niet alleen en vragen dus jouw hulp. We zijn op zoek naar partners om samen met ons een toegankelijke manier om materiaal aan te kopen of uit te lenen op poten te zetten. Zodat jongeren en gezinnen zichzelf kunnen voorzien van stevig kamp- en reismateriaal, zodat ze ‘gepakt en gezakt’ hun avontuur kunnen beleven, zonder dat ze hierdoor in financiële moeilijkheden komen.

Dus, reik ons de helpende hand en laat ons samen dromen van een zorgeloze vakantie. Samen, ‘gepakt en gezakt’ met enthousiasme, kunnen we ervoor zorgen dat deze jongeren niet langer met verouderd materiaal hoeven op te vallen als buitenbeentjes.

Ben jij een partner die hieraan kan meewerken? Contacteer heidi.decock@cirkant-vzw.be. 

Gallery images:

Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
Tranenzout (2019)

Tranenzout (2019)

We blikken terug op een prachtig theaterproject

Bekijk de foto's