Info-moment gastgezinnen & buddies voor NBMV

Info-moment gastgezinnen & buddies voor NBMV
Turnhout, 4 april 2017, 19.30 u

Ayisha is 17 en 4139 kilometer weg van huis. Iedere dag denkt ze aan Ma’La, een dorpje tegen een berghelling in het noorden van Syrië. De huizen zijn licht van kleur en de avonden koel. Ma’la betekent ‘inkom’. Ayisha vertrok de dag nadat haar straat werd gebombardeerd en het onberschrijfelijke met haar ouders is gebeurd. 
 
Saadi komt uit de buitenwijken van Mosul, zijn buurt is een ruïne. Zijn moeder deed hem zweren dat hij zichzelf in veiligheid zou brengen. Saadi deed wat ze vroeg. De afstand van Mosul naar de Kempen duurt 46 uur met de auto en 105 dagen te voet, zegt Google maps, maar Saadi deed er meer dan 5 maanden over. Hij trok achtereenvolgens door Turkije, Griekenland, Macedonië, Servië, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland. Onderweg werd hij 16 en week het lijflied van zijn vader niet van zijn lippen. 
 
Mo verblijft al 7 maanden in Arendonk. Hij is met moeite gewend geraakt aan het leven in groep. Het ergste is de verveling. Ik zou graag nieuwe mensen leren kennen, zegt Mo, gewone mensen, met kinderen die de oorlog niet hebben gezien en waar hij Nederlands mee kan praten. 
 

Wij zijn van Cirkant. Bijzondere jeugdzorg voor bijzondere jongeren. Wij luisteren naar verhalen zoals die van Ayisha, Saadi en Mo. Jongeren op de vlucht die wachten op erkenning. Ze vragen ons keer op keer naar mensen uit de regio om vriendschap mee te bouwen.

Wanneer we de jongere aan hun ‘buddy of gezin’ hebben voorgesteld, is er iedere keer iets moois gegroeid. Niets ingrijpend of groots, maar van een enorme waarde en betekenis.  

‘Alle leven zit in ontmoeting’  zei ooit iemand. En dat geloven wij. 
 
Wij zijn dus op zoek naar buddies en gezinnen die thuis zijn in de Kempen en een jongere willen ontmoeten. Kom naar ons infomoment in Turnhout op 4 april 2017.
Gallery images:

Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
FC Cirkant trapt op doel!

FC Cirkant trapt op doel!

#Re-Act #Sportproject #CANO

Balletje trappen tegen onze topploeg?
Mail voetbal@cirkant-vzw.be!