Begeleiding aan huis

De kern:

één van onze contextbegeleiders komt bij jou aan huis om samen te werken aan de problemen die zich stellen.

Intensiteit en duur van de begeleiding:

Dat hangt deels af van jouw hulpvraag, deels van de werkvorm die daar het beste bij aansluit en deels van de wijze waarop je er samen in slaagt om de problemen aan te pakken.

Wie wordt er bij de begeleiding betrokken?

Iedereen die een belangrijke rol vervult in jouw leven kan betrokken worden: gezin, familie, vrienden, school, sportclub, een goede buur, ...

 

Meer info of aanmelden? 

aanmelden voor hulpvragers

aanmelden voor professionelen

 

 

Hieronder een beknopt overzicht van de onze mobiele werkvormen. Meer info? Doorklikken maar. 


Onze mobiele werkvormen

Contextbegeleiding ifv Positieve Heroriëntering

Contextbegeleiding ifv Positieve Heroriëntering

Het gezin, steunfiguren en de verwijzer gaan onder onze begeleiding samen aan de slag rond een verontrustende situatie. Doel: tot gezamenlijke plannen en gedeelde afspraken komen om de situatie onder controle te krijgen.

Contextbegeleiding Signs of Safety (SofS)

Contextbegeleiding Signs of Safety (SofS)

Dit aanbod is specifiek gericht op gezinnen met kinderen (0-18 jaar) waarbij er een sterke mate van verontrusting wordt vastgesteld en waarbij een uithuisplaatsing van de kinderen dreigt of reeds geïndiceerd is.

Breedsporige contextbegeleiding

Breedsporige contextbegeleiding

Een langduriger hulpaanbod dat een antwoord biedt op meerdere, op elkaar inwerkende gezinsproblemen die een ingebakken patroon vormen. We vertrekken vanuit aanwezige krachten in het gezin, waarbij we de rol die elk gezinslid speelt zichtbaar helpen maken. Op ieders tempo. Zo kort mogelijk, zo lang als nodig.

Contextbegeleiding ifv Autonoom Wonen

Contextbegeleiding ifv Autonoom Wonen

Een begeleidingsaanbod voor jongeren die op het kantelpunt naar zelfstandig leven staan. Begeleiding op maat die de eigen woon- en levenskwaliteit helpt ontwikkelen en verbeteren. Vertrekpunt zijn de eigen krachten, de keuzes die je maakt en de beschikbare ondersteuning vanuit het eigen netwerk.

Hoog intensieve contextbegeleiding

Hoog intensieve contextbegeleiding
Doelgroep CANO-jongeren

Dit hulpaanbod is afgestemd op ernstige probleem- situaties die gepaard gaan met verregaand grens- overschrijdend gedrag. Onze CANO-werking kan zeer flexibel antwoord bieden op verschillende noden in het begeleidingstraject: ondersteunende begeleiding, crisisverblijf, dagbesteding, time-out, therapeutisch...

Laagintensieve Contextbegeleiding

Laagintensieve Contextbegeleiding

Via een afgebakend hulpaanbod werken we met het gezin en belangrijke betrokkenen actief samen rond een aantal opvoedkundige uitdagingen en concrete doelstellingen.

 

1G1P Trefplaats Jeugdhulp Kempen

1G1P Trefplaats Jeugdhulp Kempen

1G1P Trefplaats Jeugdhulp Kempen is een nieuw hulpaanbod ‘in afwachting van of alternatief op’ de opstart van een rechtstreeks toegankelijke module Jeugdhulp (RTJ) van één van de zes sectoren in de  Integrale Jeugdhulp.

De Metgezel

De Metgezel
Co-housing voor jongvolwassenen

Op jonge leeftijd zelfstandig wonen is niet evident. Met een woonaanbod in een kleine groep en met gepaste ondersteuning kan er al heel wat nuttige woon-ervaring opgedaan worden. Samen met onze collega’s van Ter Loke bieden we een woonaanbod voor 4 jongvolwassenen onder hetzelfde dak.



Achter de schermen

CANO & CANTEL in beeld

CANO & CANTEL in beeld

Benieuwd wat er achter de gevel van onze residentie gebeurt?

Kom binnen!  
DOTT in actie!

DOTT in actie!

Plaatjes van verbeeldende projecten ...

Zowel uit eigen archief  als met bijzondere dank aan fotografe Petra Van der Put.

Meer zien?  
Tranenzout (2019)

Tranenzout (2019)

We blikken terug op een prachtig theaterproject

Bekijk de foto's